Svijet
0

"Od srca..." - oko 270 000 KM za obitelji poginulih vatrogasaca

FENA
Foto: Split-online.com
Foto: Split-online.com
U humanitarnoj akciji "Od srca...", nogometnoj utakmici i koncertu za pomoć obiteljima u tragediji na Kornatu stradalih vatrogasaca, održanoj sinoć na splitskom stadionu na Poljudu, u organizaciji humanitarnih udruga Split Stars i Cor Unum, prikupljeno je oko milion kuna (oko 270 000 KM), saopštili su organizatori.

Prije utakmice minutom šutnje odana je počast poginulim vatrogascima.

Počasni početni udarac izvela je burno pozdravljena od, kako se procjenjuje, oko 30 tisuća ljudi, svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić, a nogometna utakmica između ekipa Split Stars i Cor Unum završila je neriješeno, 5:5.

Strijelci za Starse bili su Giuliano (2), Joško Elezović (2) i Dražen Zečić, a za Cor Unum Zvonimir Boban (2), Robert Prosinečki, David Primorac i Joško Jeličić.

Cor Unum u svojemu je sastavu imao i druge bivše hrvatske reprezentativne zvijezde, brončane iz Francuske 1998. Slavena Bilića, Aljošu Asanovića, Dražena Ladića... Za Cor Unum je igrao i hrvatski ministar znanosti obrazovanja i športa Dragan Primorac.

Na koncertu su nastupili inicijator akcije Goran Karan te Doris Dragović, Oliver Dragojević, Dražen Zečić, Giuliano, Marko Perković Thompson, Zorica Kondža, Saša Jakelić, Tedi Spalato i drugi. Svi zajedno na kraju su izveli pjesmu Gorana Karana i Nenada Ninčevića "Ovo nije kraj" posvećenu preminulim vatrogascima.