Dmitrij Medvedev
0

"Očekujem iskren dijalog s Obamom"

FENA
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev je u intervju za rusku televiziju Vijesti izjavio kako se nada "iskrenom dijalogu" s američkim predsjednikom Barackom Obamom na margini samita grupe G-20 koji će se održati 2. aprila u Londonu.

"Do susreta treba doći. Nadam se da ćemo se moći sastati i razgovarati o pitanjima koja su se nakupila u rusko-američkim odnosima", izjavio je šef ruske države, prenosi AFP.

"Mislim da će naš dijalog biti otvoren, iskren i, nadam se, plodan", kazao je Medvedev u intervju koji će biti emitiran u nedjelju.

"Signali koje dobivam iz SAD-a, iz administracije novog predsjednika i od samog predsjednika ohrabrujući su", naglasio je Medvedev.

Šef ruske države je kazao kako nije zadovoljan pripremama za samit G-20.

"Nisam zadovoljan, jer nismo napravili okvir koji bi poslužio kao temelj za razvijanje financijskog sistema u godinama koje dolaze", kazao je ruski predsjednik, izrazivši nadu da će ti dokumenti biti pripremljeni "uskoro".

Velike zemlje u okviru G-20 pokušavaju da reformiraju svjetske financije uspostavljajući više transparentnosti i kontrole.