Hakovan Twitter profil Fox Newsa
0

Objavljeno da je ubijen Barack Obama

Sarajevo-x.com
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Hakeri su preuzeli profil na Twitteru američke televizije Fox News, te objavili da je predsjednik SAD-a Barack Obama ubijen.

Na profilu su hakeri napisali: "Najnovije vijesti: Predsjednik Barack Obama je ubijen, dvije prostrijelne rane su bile smrtonosne".

Zlonamjerna dezinformacija nije uklonjena ni dva sata nakon što su je hakeri postavili. Grupa ili pojedinac, koji se naziva The Script Kiddies preuzeo je odgovornost. Inače, na profilu Fox Newsa bizarne su se poruke počele pojavljivati od sedam sati ujutro 4. jula.

Profil Fox Newsa ima verifikaciju prema kojoj se zna da on zaista pripada toj televiziji. U međuvremenu se pojavilo nekoliko poruka na Twitteru koje su došle s profila The Script Kiddies, te je taj profil ubrzo suspendovan.

Izraz "Script Kiddie" je internet sleng za neiskusne osobe na internetu. Nejasno je zašto je Fox News napadnut u ovom slučaju, a treba istaći da je to najgledanija kablovska informativna mreža u Sjedinjenim Američkim Državama, čak je ispred rivala CNN-a i MSNBC-a, prenio je BBC.