Svijet
0

Objavljene fotografije osumnjičenih za atentat na Bhutto

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pakistanske vlasti su u srijedu objavile fotografije na kojima se vide dvojica muškaraca koji stoje među okupljenim mnoštvom simpatizera Benazir Bhutto.

Na opozicijsku čelnicu i bivšu pakistansku premijerku Bhutto najprije su ispaljena dva precizna hica, a zatim se u njezinoj neposrednoj blizini raznio napadač samoubica, pri čemu je osim političarke smrtno stradalo još dvadesetak osoba.

Na jednoj od fotografija koju je u srijedu objavio najtiražniji pakistanski list na urdu jeziku jasno se vide dva muškarca koja stoje među okupljenim mnoštvom, samo nekoliko trenutaka prije njezinog ubistva.

Fotografija je već prikazana i u pakistanskim TV programima. Na njoj se jasno vidi glatko izbrijan mladić sa sunčanim naočalama, u bijeloj košulji i tamnom kaputu.

Iza njega stoji muškarac čija je glava omotana bijelim šalom, za kojega su u TV programu kazali kao vjeruju da je bombaš-samoubojica.

Na kasnije snimljenim fotografijama i videosnimkama vidi se kako je prvi mladić uperio pištolj prema Bhutto, koja je u tome trenutku stajala u svome automobilu mašući kroz otvoreni krov svojim simpatizerima.

Na drugoj fotografiji vidi se otkinuta ljudska glava, za koju se vjeruje da je atentatorova.

Za informaciju koja bi omogućila prepoznavanje napadača, prenosi Hina, ponuđena je nagrada u iznosu od 10 miliona rupija ili oko 164.000 američkih dolara.