Svijet
0

Objavljene fotografije kuće u kojoj je nakon osam godina pronađeno tijelo starice

Klix.ba
Posmrtni ostaci Australke Natalie Wood, poznate kao žene koju je Sidney zaboravio, pronađeni su u julu 2011. u njenom domu, osam godina nakon smrti. Objavljene su nove fotografije njene kuće koje pokazuju stravu i užas u kojem je živjela.

Wood je umrla u 86. godini na Božić. Pronađena je na podu spavaće sobe, a ljekari su pretpostavili da je umrla od srčanog udara.

Stan je bio pun prašine i prljavštine, a na kuhinjskom stolu su bili ostaci hrane kojoj je davno istekao rok . Zidovi su bili oronuli.

Niko ništa nije posumnjao, ni komšije, ni rodbina niti lokalna zajednica. Da nešto nije uredu nisu shvatili ni iz Zavoda za penziono osiguranje koji joj je uredno plaćao penziju punih osam godina, niti iz vodovoda i kanalizacija kada je očitavanje na njenom računu iznosilo nula australskih dolara jer potrošnje nije bilo. Posljednji put su je vidjeli 21. jula 2003. godine kada je bila kod ljekara i kada je prijavila da joj je kreditna kartica ukradena.

No, njena smrt ipak je značilo nešto.

Vodovod Sidneya odlučio je promijeniti svoju politiku prema starijim klijentima. Ukoliko ne plate svoj račun na vrijeme ili prilikom očitavanja ne bude potrošnje, kompanija će učiniti sve da stupi u kontakt s klijentom kako bi bili sigurni da je sve uredu.