Nakon objave rezultata
28

VIDEO / Obama zaplakao dok je hvalio mlade članove svog tima

SRNA
Predsjednik SAD-a Barack Obama zaplakao je u obraćanju mlađim članovima svog izbornog tima nekoliko sati poslije objavljivanja rezultata i potvrde da je osvojio novi četvorogodišnji mandat, pokazuje snimak objavljen na YouTubeu.

Obamin izborni centar objavio je snimak njegovog emotivnog obraćanja, u kojem se zahvalio učesnicima kampanje u štabu u Chicagu.

"Ono što ste vi učinili znači da je posao koji ja obavljam važan. Zaista sam ponosan na to i zaista sam ponosan na sve vas", rekao je Obama, a potom napravio pauzu dok je brisao suze sa lica.

On je dodao da je uvjeren da će svako od mlađih učesnika kampanje postići velike stvari u životu. Obama je dodao da su svi oni "pametniji, bolje organizovani i efikasniji" nego što je on bio u njihovim godinama.

"Ono što je Bob Kennedy nazvao mreškanjem nade koje nastaje kada bacite kamen u jezero, to ćete postati", rekao je Obama glasom promuklim od držanja brojnih govora u posljednjim danima kampanje.

Šef Izbornog štaba Jim Messina rekao je u poruci pristalicama demokrata da Obama nije govorio samo o radnicima u štabu u Chicagu, nego i o hiljadama volontera koji su širom zemlje doprinijeli njegovoj pobjedi.

Obama je često izložen kritikama da ne pokazuje dovoljno emocija u javnim nastupima i da je previše povučen, pa su ovakvi snimci prava rijetkost. Slična stvar američkom predsjedniku desila se poslije izborne pobjede 2008. godine, prenio je AFP.