SAD
0

Obama zabrinut zbog curenja informacija

FENA
Barack Obama (Foto: AP)
Barack Obama (Foto: AP)
Američki predsjednik Barack Obama uznemiren je curenjem informacija u Washingtonu, izjavio je direktor Nacionalne obavještajne službe James Clapper, kritizirajući dužnosnike koji se zabavljaju pričajući s novinarima.

Clapper je izjavu dao povodom stalnih medijskih izvještaja o obavještajnim saznanjima iz američkih izvora o terorističkoj prijetnji Evropi, iako većina tih detalja i dalje nosi oznaku "strogo povjerljivo".

"Bio sam na sastanku jučer s predsjednikom i bio sam posramljen što sam morao tamo da sjedim i slušam kako predsjednik izražava veliku ljutnju zbog curenja informacija u ovom gradu", rekao je Clapper u srijedu, ne precizirajući na koje je informacije predsjednik mislio.

"Uopće ne kritiziram medije, vi radite svoj posao. Ali kritiziram ljude koji su navodno vladini dužnosnici na odgovornim položajima i koji su vjerojatno položili zakletvu da će štititi ovu zemlju", izjavio je Clapper.

Sjedinjene Američke Države su u subotu objavile upozorenje Amerikancima koji putuju u Evropu u kojem im se preporučuje oprez zbog mogućih terorističkih napada.