Večera s dopisnicima
0

VIDEO / Obama "zaboravio" politiku i okušao se kao komičar

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Američki predsjednik Barack Obama nasmijao je goste tokom tradicionalne večere koju organizuje Organizacija dopisnika iz Bijele kuće.

Obama je odlučio barem na jednu noć prestati pričati o politici i pokušati zabaviti svoje goste.

"Prošla je skoro godina od mog posljednjeg nastupa ovdje. Bilo je uspona i padova izuzev u mojim anketama popularnosti koje su neprestano padale", kazao je američki predsjednik na početku večere dodavši kako mu to ne smeta jer mu je popularnost i dalje velika u zemlji iz koje potječe i pri tome se narugavši konzervativcima koji neprestano tvrde kako Obama nije Amerikanac, već Kenijac.

Predsjednik SAD-a se tokom večere nastavio šaliti na svoj račun, pa je tako kazao i kako se ove godine nadao Nobelovoj nagradi za fiziku, ali nažalost nije je uspio dobiti.

Na večeri je također bio i poznati voditelj Jay Leno s kojim se Obama također našalio kazavši da je Leno jedina osoba čija popularnost opada brže od njegove.

Predsjednik SAD-a je ipak pokušavao da i stvarne događaje prezentuje kroz dozu smijeha, pa se tako našalio i na račun novog zakona u Arizoni prema kojem policija može zaustaviti svaku osobu za koju satra da je ilegalni imigrant

"Znamo šta se dešava u Arizoni ako nemate ličnu kartu... Adios amigos!"

Obama je govorio i o trenutnoj krizi, a našalio se i "na račun" domaćina večere kazavši kako je mogao spasiti banke i automobilsku industriju, ali kada je riječ o medijima on je samo predsjednik, a ne čarobnjak.

Govorio je i o svojoj posjeti obali Meksičkog zaljeva gdje je došlo do izljevanja nafte, napominjući kako je to ipak situacija u kojoj nema mjesta smijehu.

Na večeri s Obamom bilo je preko 3.000 zvanica među kojima i su bili i Lindey Vonn, glumac Alec Baldwin, glumica Michelle Pfeiffer, pjevačica Jessica Simpson i brojni drugi.

Ovoga puta nije bilo uljeza poput Tareqa i Michaele Salahi, a obezbijeđenje je bilo na visokom nivou, objavio je AP.