SAD
0

Obama vrši reorganizaciju u Bijeloj kući

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Američki predsjednik Barack Obama započeo je u utorak sa spajanjem osoblja nacionalne sigurnosti s osobljem unutarnje sigurnosti u Bijeloj kući, čije su službe dosad bilo odvojene, rekavši da će ova mjera ojačati zaštitu Amerikanaca.

Obama je počeo s reorganizacijom svoje savjetničke ekipe nakon što je dobro proanalizirao rezultate studije koju je naručio da se izradi o najboljem mogućem načinu osiguranja nacionalne sigurnosti i borbe protiv terorizma, prenosi u srijedu AFP.

  • Pažljivo sam proanalizirao zaključke i preporuke te studije i objavljujem novi pristup, koji će ojačati našu sigurnost i zaštitu naših sugrađana, navodi se u saopćenju predsjednika Obame.

Dodao je da ove odluke odražavaju temeljnu činjenicu "da su izazovi XXI stoljeća sve manje i manje konvencionalni i sve više i više transnacionalni, i traže, odgovor koji će efikasno integrirati sve aspekte američke moći".

  • Ova odluka dovest će do potpune integracije Vijeća za nacionalnu sigurnost i Vijeća za unutarnju sigurnost Bijele kuće, kako bi se provela kompletna politika međunarodne, transnacionalne i nacionalne sigurnosti, istakao je američki predsjednik.

Obama je također odlučio da uspostavi nove službe i nova radna mjesta u novoj direkciji nacionalne sigurnosti kako bi se odupro izazovima XXI stoljeća, posebno od eventualnih terorističkih akcija u kojima bi moglo biti upotrijebljeno oružje za masovno uništenje.