SAD
0

Obama osudio napad u Mumbaiju

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Novoizabrani američki predsjednik Barack Obama u srijedu je oštro osudio teroristički napad u indijskom Mumbaiju i izrazio sućut žrtvama, njihovim obiteljima i narodu Indije.

"Novoizabrani predsjednik Obama oštro osuđuje teroristički napad u Mumbaiju. Njegove su misli i molitve sa žrtvama, njihovim obiteljima i narodom Indije. Ti koordinirani napadi na nevine civile pokazuju duboku prijetnju terorizma", navodi se u saopćenju koje objavila je glasnogovornica Obamina tranzicijskog tima Brooke Anderson.

"SAD će nastaviti s jačanjem našeg partnerstva s Indijom i državama diljem svijeta kako bi se iskorijenile i uništile terorističke mreže", poručio je Obama.

Posljednji izvještaji s poprišta koordiniranog terorističkog napada na dva luksuzna hotela, restorane i željezničku stanicu, ukupno devet lokacija u Mumbaiju, govore o najmanje 100 mrtvih i 300 ranjenih, te o desecima talaca koje i dalje drže teroristi u hotelima Taj Mahalu i Oberoiu u Mumbaiju. Objavljeno je da su teroristi kod upada u hotele uzimali pasoše, a tražili su američke i britanske turiste.

Odgovornost je preuzela nepoznata skupina 'Dekanski mudžahedini', očito nazvana po Dekanskoj visoravni koja zauzima gotovo cijeli južni dio Indije.