Avionska nesreća u Buffalu
0

Obama izrazio sućut porodicama poginulih

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Predsjednik Barack Obama izrazio je sućut porodicama avionske nesreće u saveznoj državi New York u kojoj je u noći sa četvrtak na petak poginulo 50 osoba.

Među poginulima u avionu je i Beverly Eckert, koja se sastala s predsjednikom Obamom u Bijeloj kući prije nekoliko dana. Eckert je izgubila supruga u terorističkom napadu 11. rujna 2001. godine, a s predsjednikom se sastala kao članica organizacije koja promiče interese porodica žrtava terorističkih napada na New York i Washington.

Prema riječima predsjednika Obame, Eckert je putovala u Buffalo kako bi tamo sudjelovala u obilježavanju rođendana njenog pokojnog supruga te pokrenula program studentskih stipendija koji je nazvan po njemu, prenio je Glas Amerike.

Zrakoplov tipa Bombardier Dash 8, s 49 putnika i članova posade, poletio je iz zračne luke Newark u New Jerseyu. Još jedna osoba poginula je u kući na koju se srušio avion. Jedan očevidac kaže da je avion preletio preko njegovog automobila naglo gubeći na visini prije nego što je udario prednjim dijelom u kuću i eksplodirao.

U komunikaciji između pilota i kontrole leta nije bilo naznaka da avion ima bilo kakve probleme. U trenutku nesreće padao je rijetki snijeg.