SAD
0

Obama i Bush kod istog izdavača

FENA
Fanatici političkih zbivanja mogu se nadati novim knjigama predsjednika Baracka Obame i njegovog prethodnika Georgea Busha, međutim moglo bi dosta potrajati prije negoli se njihova djela pojave u knjižarama.

Dvojica političara možda se bitno razilaze u svojim političkim stajalištima, međutim imat će istog izdavača: kuću Crown koja djeluje u okviru Random Housea.

Ovaj je izdavač saopćio da će se knjiga Georgea Busha pod radnim naslovom Tačke donošenja odluke pojaviti u prodaji sljedeće godine i da će biti usredotočena na 12 ključnih političkih i privatnih odluka koje je bivši predsjednik donio.

Među njima su odluke o slanju američkih vojnika u Irak i Afganistan, njegovu odluku da prestane konzumirati alkohol te vladin odgovor na uragan Katrinu.

U međuvremenu, predsjednik Obama izjavio je da je postigao dogovor u januaru, malo prije svoje inauguracije, s istim izdavačem za objavljivanje dviju knjiga. Prva će biti adaptacija njegove knjige sjećanja Snovi mog oca, koja će biti prilagođena za tinejdžersku publiku, a druga će biti knjiga koju će Barack Obama objaviti nakon što ode s predsjedničkog položaja.