NLO entuzijasti
0

Obama će otkriti stvarne "dosjee X"?

Sarajevo-x.com
Da se od Baracka Obame očekuje mnogo pokazala je grupa američkih NLO entuzijasta koja je novoizabranom američkom predsjedniku poslala pismo u kojem zahtijeva da se konačno javnosti otkrije sadržaj povjerljivih dokumenata o slučajevima pojava svemirskih letjelica vanzemaljskog porijekla. Na ovaj potez su se odlučili ohrabreni podrškom koju imaju među članovima Obaminog tima u Bijeloj kući.

U očajničkom pokušaju da američka vlada u javnost plasira sve informacije o "bliskim susretima s vanzemaljskim bićima", grupa ljudi koji čvrsto vjeruju u postojanje takvih slučajeva pismom su se obratili Baracku Obami i zatražili da njegova administracija otkrije sadržaj američkih "dosjea X".

Kako saznaju američki mediji, članovi "Extraterrestrial Phenomenon Political Action Committeea" smatraju da bi se njihov zahtjev mogao ispuniti s obzirom na izjave Johna Podesta u javnosti, koji je na čelu Obaminog prijelaznog tima, kao i izjave Billa Richardsona, guvernera Novog Meksika, američke savezne države koja je "poznata" po čestim vanzemaljskim posjetama. Bill Richardson je ujedno budući ministar trgovine SAD-a.

Na press konferenciji koju je, tokom "vladavine" Billa Clintona", održao kao šef osoblja Bijele kuće John Podesta izjavio je kako je "vrijeme da vlada javnosti otkrije 25 godina stare i povjerljive dokaze o neidentificiranim letećim objektima i naučnicima omogući pristup tim podacima kako bi se utvrdila stvarna priroda ovog fenomena".

Danas, u neobičnom pismu Baracku Obami upućen je poziv da "okonča šest desetljeća šutnje i otkrije istinu o kontaktu vanzemaljskih oblika života sa ljudskom rasom".

Članovi pomenutog komiteta žele da prvi tamnoputi američki predsjednik insistira na "detaljnom izvještaju svojih vojnih ustanova i informativnih agencija o svemu što znaju", kao i da se "pred članovima kongresa saslušaju svjedočenja vladinih svjedoka koji su već govorili o dokazima pojave NLO-a i koji su spremni svjedočiti pod zakletvom".

Da li će nasljednik Georgea. W. Busha udovoljiti ovim konkretnim zahtjevima, uskoro ćemo saznati, budući da će Barack Obama 20. januara iduće godine i zvanično postati 44. predsjednik SAD-a.