Svijet
0

NYT: Odlazak važnoga Bushovog savjetnika

FENA
Iz Bijele kuće odlazi važan savjetnik predsjednika Georgea W. Busha i pisac njegovih govora - Michael Gerson, javlja u četvrtak New York Times na naslovnoj stranici.

Kako piše njujorški dnevnik, Gerson je bio jedan od Bushovih najbližih saradnika i pripisuju mu se neki čuveni izrazi koje je američki čelnik upotrijebio u svojim govorima poput "konzervativizma s dušom" i "osovine zla".

Posljednjih sedmica Bijelu kuću su napustili i predstojnik predsjednikovog ureda Andrew Card i glasnogovornik Scott McClellan. Dužnosnici međutim napominju da odlazak Gersona nije dio kadrovskih promjena koje je imao u vidu novi predstojnik Ureda predsjednika Busha Joshua Bolten, piše New York Times.

Izvori u Bijeloj kući kažu da nema planova za imenovanje nasljednika Michaela Gersona koji je proveo sedam godina uz predsjednika.

"Jednostavno nema načina da ga se zamijeni. On je jedinstven u svojoj generaciji", kaže drugi važni predsjednikov savjetnik Karl Rove.

Gerson je, kako se javlja, odabrao ovaj trenutak za odlazak djelomično i stoga što Bijela kuća u proteklih desetak dana dobiva niz dobrih vijesti, stoji u New York Timesu.