Svijet
0

NS: Medojević pokušava da zavara građane

FENA
Pozivima državnom vrhu da podrži Srbiju u pregovorima o Kosovu lider Pokreta za promjene (PZP) Nebojša Medojević pokušava da zavara građane Crne Gore koji su za zajedničku državu sa Srbijom i skrene pažnju s činjenice da je Srbe svrstao u nacionalnu manjinu, ocijenila je danas Narodna stranka (NS).

"Lider PZP-a pričom o Kosovu pokušava da skrene pažnju s činjenice da je glasajući za ukidanje srpskog jezika i svrstavanje Srba među manjine u Crnoj Gori, čime je napustio opozicioni kurs", rekao je funkcioner NS Ljubomir Mazalica na konferenciji za novinare.

"NS poziva PZP da ostavi Srbiju i srpski narod na miru, jer je svojom ulogom u usvajanju novog Ustava, ukidajući nam jezik i konstitutivnost, dovoljno učinio za sve nas", poručio je Mazalica.

On smatra da Medojević "računa na kratku pamet građana Crne Gore koji su glasali za zajedničku državu i da i dalje pokušava da ih zavara".

"Ovog puta iskazivanjem navodne zabrinutosti za Kosovo ponavljajući stav NS da Crna Gora treba da podrži teritorijalni integritet Srbije".

"Medojević tim manipulacijama pokušava da skrene pažnju sa činjenice da je glasajući zajedno sa kartelom za ukidanje srpskog jezika i srpske crkve svrstao jedini državotvorni narod među manjine, čime je u suštini napustio opozicioni kurs", naveo je funkcioner NS-a.

On je naveo da je to "klasična politička manipulacija", ocijenivši da to dokazuje odustajanje PZP-a od zahtjeva za vanrednim izborima poslije usvajanja Ustava, što je uobičajeno u svim demokratskim zemljama.

"Izlazeći u susret Demokratskoj partiji socijalista oni su pristali da se izbori održe 2009. godine, gotovo u redovnom zakonskom roku", kazao je Mazalica.

Kako je prenio Tanjug, on je rekao da PZP "kupuje vrijeme kako bi građani Crne Gore zaboravili sramni potez kojim je Crna Gora izgubila istorijski i pravi identitet".