Svijet
0

Novo nasilje nad ženama u Indiji: Silovali djevojku, pa je zapalili

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Seksualno nasilje u Indiji ne jenjava, a svjetska javnost je još jednom šokirana brutalnim zločinom nad ženama u toj zemlji. Maloljetna djevojka u Indiji je preminula u srijedu nakon što ju je silovala grupa muškaraca, koji su je potom zapalili.

Neimenovanu djevojku su napala trojica seoskih mladića u okrugu Sirsa Kalar, u sjevernom gradu Orai. Djevojka je, prema izvještaju Indo-Asian News servisa, silovana 22. oktobra, a silovatelji su je zapalili nakon što im je navodno kazala da će ih prijaviti policiji.

Djevojka je zadobila opekotine na 80 posto površine tijela, a preminula je u srijedu. Iako njeni roditelji slučaj nisu prijavili policiji, lokalne vlasti su u potrazi za silovateljima. Mediji navode da je djevojka najvjerovatnije imala 14 godina.

Ovo nije jedini brutalan napad i silovanje žena u Indiji u protekloj sedmici. Press Trust of India je jučer saopćio da je djevojčica, učenica sedmog razreda, bila oteta i silovana uz prijetnju vatrenim oružjem. Osumnjičeni Sumit Kumar je uhapšen i u toku je sudski postupak koji se vodi protiv njega.

Silovanja žena u Indiji su vrlo česta, pogotovo u ruralnim predjelima, a cijela stvar je prije nekoliko mjeseci dospjela i u žarište interesovanja svjetske javnosti, nakon silovanja djevojke u gradskom autobusu u Delhiju. Nju je silovala grupa mladića, a nekoliko dana kasnije je preminula u bolnici.