Dok je govorio o imigrantskoj politici
1

VIDEO / Novinar prekinuo Obamu u govoru, predsjednik se naljutio

Agencija Anadolija
Barack Obama (Foto: Arhiv/AFP)
Barack Obama (Foto: Arhiv/AFP)
U Bijeloj kući u Washingtonu desio se incident kada je jedan američki novinar prekinuo govor predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Baracka Obame, što je postalo predmetom širokih rasprava u toj zemlji. Američki predsjednik Barack Obama je odbrusio novinaru da neće odgovarati na pitanja dok drži govor.

Naime, utoku obraćanja Obame u vezi s novom imigrantskom politikom, novinar konzervativnog internet portala "Daily Caller" prekinuo je govor američkog predsjednika i upitao: “Zašto pomažete radnicima imigrantima kada imamo naše, američke?”

Primjetno uzrujan zato što je prekinut u govoru,Obama je novinaru uzvratio: “Nije sad vrijeme za pitanje”.

Na to je novinar Munro odbrusio: “Ne, morate odgovoriti na pitanje”, a Obama odlučno kazao da "ne mora dok se obraća javnosti".

Nakon što je završio obraćanje predsjednik Obama je rekao:

“Kada smo kod vašeg pitanja, volio bih da mi sljedeći put dozvolite da završim obraćanje prije nego što mi postavite pitanje. Vjerujem da je to ono što žele i građani Amerike”.

Munro je ponovo pokušao prekinuti govor nakon čega je predsjednik Obama povišenim tonom rekao: “Ne želim da se raspravljam, valjda ste shvatili šta sam vam želio reći”.

Neke medijske kuće u Americi ovakvo ponašanje novinara Neila Munroa prokomentirali su kao “nepoštovanje predsjednika”.