Svijet
0

Novi zapleti nakon smrti Anne Nicole Smith

FENA
Kao bivše lice s duplerice Playboya, model za farmerice, udovica ostarjelog naftnog tajkuna i zvijezda TV reality showa, život Anne Nicole Smith bio je izuzetna priča za tabloide. Izgleda da će i njena smrt također to biti.

Hitno saslušanje je zakazano za petak u sporu oko očinstva nad njenom petomjesečnom kćerkom, dan nakon što je 39-godišnja plavuša privlačnih oblina preminula kada se onesvijestila u hotelu.

Smith se onesvijestila dok je odsjela u Seminole Hard Rock hotelu i casinu i hitno je prebačena u bolnicu. Edwina Johnson, vodeća istražiteljka u Uredu mrtvozornika Medicinskog cenra oblasti Broward, izjavila je kako je uzrok smrti pod istragom i da će autopsija biti obavljena tokom dana, javio je AP.

Dr. Joshua Perper, koji će obaviti autopsiju, izjavio je da će, ukoliko je Smith umrla prirodnom smrću, njeni nalazi vjerovatno biti objavljeni ubrzo. On je ipak upozorio da bi se na konačne rezultate mogle čekati sedmicama.

"Nisam prorok, ne mogu vam reći prije autopsije šta ću pronaći", kazao je.

Načelnik policije Seminole Charlie Tiger izjavio je da je medicinska sestra nazvala broj za hitne slučajeve 911 nakon što je pronašla Smith kako ne pokazuje znake života u sobi hotela koji se nalazi u indijanskom rezervatu.

Kazao je da je tjelohranitelj Smithove pokušavao da je reanimira, ali da je proglašena mrtvom u bolnici. Kasnije su dvojica šerifovih zamjenika iznijela najmanje osam papirnih vrća zatvorenih crvenom trakom iz njene hotelske sobe.

Prije samo pet mjeseci njen 20-godišnji sin Daniel iznenada je preminuo na Bahamima. Američki medicinski istražitelj koga je unajmila porodica Cyril Wecht izjavo je da je on preminuo od kombinacije metadona i dva antidepresiva.

Njegova smrt 10. septembra uslijedila je nekoliko dana nakon što je Anna Nicole Smith rodila kćerku čije je satarateljstvo postalo predmetom spora.

Rodni list navodi Dannielynog oca kao advokata Howarda K. Sterna, najnovijeg pratioca Smithove. Njen bivši dečko Larry Birkhead pokrenuo je sudsku parnicu tvrdeći da je on otac.

Očekuje se da na saslušanju u Los Angelesu u petak advokati raspravljaju o zahtjevu za hitnu sesiju koji je podnio Birkheadov advokat tražeći uzorak DNK iz tijela Smithove, saopćio je njen advokat Ron Rale. Razlozi za takav zahtjev nisu bili odmah jasni, ali advokat Sterna James T. Neavitt, bio je nezadovoljan.

"Niko nije doveo u pitanje da je ona majka djeteta. Pa šta je onda cilj DNK testa? Zašto im je potreban DNK?", kazao je.

Debra Opra, advokatica koja je pokrenula Birkheadovu parnicu oko očinstva, samo je izjavila kako su joj ljekari rekli da zatraži uzorak DNK, odbijajući da dodatno pojasni.

Kazala je da je Birkhead očajan. "On je neutješan i sada poduzimamo korake da zaštitimo DNK test djeteta. Dijete je naš prioritet broj jedan", kazala je.