"Smrt Velikoj Britaniji"
0

Novi protesti u Teheranu

SRNA
Demonstracijama u Teheranu, Iranci su danas ponovo izrazili svoje neprijateljstvo prema Velikoj Britaniji i podržali napade koji su tokom ove sedmice izvršeni na britansko diplomatsko predstavništvo, javila je agencija Irna.

Nakon molitve na Univerzitetu u Teheranu, vjernici su se uputili na trg "Revolucija" skandirajući "Smrt Velikoj Britaniji" i "Podržavamo napad na drugo utočište špijuna", aludirajući na britansku ambasadu, navodi Irna, ne navodeći koliko je ljudi učestvovalo u demonstracijama.

Demonstranti su tokom protesta zapalili britansku i izraelsku zastavu.

Iran je juče zabranio predstavnicima stranih medija da izvještavaju sa skupova koji se održavaju ispred britanske ambasade u Teheranu.

"Obavijestili smo sve predstavnike stranih medija da njihovo prisustvo na mitinzima u gradu, a posebno ispred britanske Ambasade, nije dozvoljeno ukoliko za to unaprijed nemaju ovlašćenje", navodi se u jučerašnjem saopštenju iranske Kancelarije zadužene za odnose sa stranim medijima.

Poslije masovnih demonstracija protiv režima 2009. godine, Iran je zabranio stranim medijima da izvještavaju o protestima opozicije, ali ovo je prvi put da im Teheran zabranjuje i praćenje provladinih mitinga.