Svijet
0

Novi Pazar: Mirna noć poslije jučerašnjih sukoba

FENA
Novi Pazar
Novi Pazar
U Novom Pazaru noć je protekla mirno poslije jučerašnjeg sukoba pristalica "Liste za Sandžak" Sulejmana Ugnjanina i sandžanske Demokratske partije Rasima Ljajića u kojima je ubijen odbornički kandidat "Liste za Sandžak" Ruždija Durović, a teško ranjen njegov sinovac Sulejman Durović.

Potekle noći uhapšen je Ertan Gegić (1974) iz Novopazarske Banje zbog osnovane sumnje da je jedan od saizvršilaca ubistva Ruždije Durovića. Policija u Novom Pazaru je sinoć privela i dvojicu učesnika sukoba čija imena nisu saopćena.

Intenzivno se traga i za ostalim vinovnicima tragičnog događaja u kojem je za vrijeme lokalnih izbora u blizini biračkog mesta jučer ubijen odbornički kandidat Liste za Sandžak.

Prema prvim preliminarnim, podacima Općinske izborne komisije, na jučerašnjim vanrednim lokalnim izborima u Novim Pazaru najviše odborničkih mjesta dobila je koalicija Lista za Sandžak sa 53,42 posto osvojenih glasova, javio je Tanjug.

Koalicija "Zajedno za Novi Pazar" Rasima Ljajića dobila je 23,44 posto, koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije 7,28, koalicija Srpske radikalne stranke i SOS 4,40, i Liberalno-demokratska partija 3,66 posto glasova.

Na birališta je izašlo 52,49 odsto od ukupno 69.098 birača.