Čečenija
0

Novi bilans, u zemljotresu poginulo 13, povrijeđeno više od 100 osoba

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Prema najnovijem bilansu, 13 osoba je poginulo, a 105 je povrijeđeno u zemljotresu koji je u subotu pogodio rusku republiku Čečeniju.

Kako je saopćila uprava Ministarstva za vanredne situacije Rusije za informisanje, među poginulima je troje dece, a od povrijeđenih sedmoro je u teškom stanju, javila je ruska državna novinska agencija Itar-Tass.

Potresi tla su se osjetili i kod susjeda Sjevernoj Osetiji, Dagestanu, Ingušetiji, Kabardino-Balkariji, Pokrajini Stavropolj, kao i u Južnoj Osetiji i Gruziji.

Ruska agencija RIA Novosti prenjela je informaciju Službe za geofiziku Ruske akademije nauka, da je epicentar zemljotresa bio na teritoriji Čečenije na dubini od 10 do 12 kilometara, a da je njegova magnituda iznosila 5,6 stepeni Rihterove skale.

Prema izveštajima ruskih agencija, najveći broj povrijeđenih je u oblasti Gudermes, na istoku prema Dagestanu, i u bolnicu u istoimeni grad prebačeno je više od 60 osoba.

Praktično u svim oblastima Čečenije zemljotres je izazvao delimična oštećenja kuća, navodi RIA Novosti.

Žrtava i štete u Kabardino-Balkariji nije bilo, a do sada nije bilo ni podataka o povrijeđenima iz Sjeverne Osetije, Pokrajine Stavropolj, Južne Osetije i Gruzije i Dagestana, navodi ta agencija.