Bio u vezi s mafijašem
0

Nove tvrdnje: Richard Nixon je bio homoseksualac

Sarajevo-x.com
Richard Nixon
Richard Nixon
Autor nove knjige o 37. američkom predsjedniku Richardu Nixonu, Don Fulsom tvrdi da je Nixon bio homoseksualac. Knjiga Nixon's Darkest Secrets otkriva nove pojedinosti o omraženom američkom predsjedniku i to da je Nixon konstantno zlostavljao svoju suprugu i da je bio alkoholičar, prenosi Daily Mail.

Richard Nixon, koji se povukao sa predsjedničke pozicije zbog Watergate skandala, prema navodima Fulsoma, bio je u vezi sa mafijašem Charlesom Bebe Rebozom.

Nova knjiga izlazi gotovo u isto vrijeme kada i film o nekadašnjem šefu FBI-a J. Edgaru Hooveru koji je također navodno bio homoseksualac, a u javnosti se, kao i Nixon, predstavljao kao homofob. Film režira Clint Eastwood.

Navodni Nixonov ljubavnik, Bebe Rebozo, čovjek kubanskog porijekla, imao je čvrste veze sa mafijaškim šefovima Miamija. Fulsom tvrdi da je Nixonova veza sa suprugom, koja je trajala 53 godine, obična predstava i da su godinama spavali odvojeno, kao i to da je ona znala da je on homoseksualac.

Autor knjige također dodaje da su njegovi izvori penzionisani novinari, a da je jedan od njih, na nekom od prijema, kada se sageo da uzme viljušku sa poda vidio Rebozoa i Nixona kako se drže za ruke ispod stola. Fulsom je penzionisani reporter koji je izvještavao u vrijeme Watergate skandala sredinom '70-ih. Fulsom navodi da je Nixon imao čvrste veze sa najpoznatijim mafijašem iz New Orelansa Carlosom Marcellom.