Svijet
0

Nove terorirstičke prijetnje Italiji

FENA
Islamski ekstremisti ponovno prijete napadom na Italiju raketama zemlja-zrak ili hemijskim oružjem, prenosi u ponedjeljak talijanska agencija Adnkronos pisanje nekih islamskih stranica u internetu vezanih za terorističku organizaciju al-Qaidu.

U poruci se najavljuje da će se sljedeći napad dogoditi u Italiji oko božićnih blagdana, a potpisao ju je navodni terorist koji sebe naziva Sayf al-Adel, što je ime jednog od glavnih čelnika Al-Qaide, koji je nestao poslije američkog napada na Afganistan, a pretpostavljalo se da je ili poginuo ili se sakrio u Iranu, prenijela je Hina.

Sayf al-Adel u poruci tvrdi kako Osama Bin Laden nije poginuo u zemljotresu u pakistanskoj regiji Kašmir, kako su neki objavljivali, povezavši te informacije s "medijskim ratom".

"Šejh Osama Bin Laden je dobro i nalazi se na sigurnom mjestu i ubrzo ćemo ga vidjeti za božićne blagdane u zemlji Rimljana, poslije sljedećeg atentata u Evropi koji se prije svega odnosi na Italiju", piše Sayf al-Adel u poruci koja je u ponedjeljak osvanula u internetu.

"Vidjet ćete napade brigada Abu Hafs al-Masri, koje su nabavile rakete zemlja-zrak u Čečeniji, te su uspjeli dobiti i otrovni materijal za bombe. Bude li Allah htio, neće biti sigurnosti u zemlji Rimljana i rat će biti dug", stoji u poruci Sayf al-Adel.

Talijanska agencija ADNKRONOS smatra da bi se moglo raditi upravo o ovom teroristi, iako se mislilo da je mrtav. Posljednjih par godina ova agencija zapošljava i arapske novinare koji prate sva zbivanja u arapskome svijetu pa se smatra pouzdanim izvorom informacija kada je riječ o tom dijelu svijeta.