Svijet
0

Nova teorija zavjere: Hitler je živio u Brazilu s djevojkom crnkinjom

Klix.ba
Hitler je za sobom ostavio ruševine Trećeg Rajha i sretno živio u Brazilu sa djevojkom crnkinjom, najnovija je tvrdnja koju je iznijela autorica Simoni Renee Guerreiro Dias, ističući da to potkrepljuje i fotografijom.

Prema zvaničnim podacima, Adolf Hitler se ubio u svom bunkeru 1945. godine kada je Njemačka izgubila Drugi svjetski rat. Međutim, godinama se kuju teorije zavjere u vezi sa njegovom smrću, a prema posljednjoj on je umro u 95. godini u Brazilu i to pod imenom Adolf Leipzig.

Autorica knjige "Hitler in Brazil - His Life and His Death" tvrdi da je nacistički vođa nakon Drugog svjetskog rata lažirao svoju smrt, pobjegao u Argentinu, zatim u Paragvaj te se na kraju skrasio u Brazilu.

Štaviše, studentica koja je objavila knjigu tvrdi da je Hitler tu rutu odabrao jer je tragao za blagom, a kartu s podacima gdje se blago nalazi dali su mu saveznici iz Vatikana.

Kako tvrdi Dias, Hitler je u Brazilu živio sa djevojkom crnikinjom, u cilju da sakrije svoju prošlost.

Tu tvrdnju potkrepljuje poprilično mutnom fotografijom na kojoj je, kako ona tvrdi, Hitler s djevojkom Cutingom.

Studentica novinarstva vjeruje da je Hitler preminuo 1984. godine i da je ukopan pod imenom Adolf Leipzig. Odlučila je otići i korak dalje te uraditi DNK analizu. Dobila je dozvolu za iskopavanje tijela Adolfa Leipziga, a njegovu DNK će uporediti s DNK Hitlerovog rođaka koji živi u Izraelu.

Profesor Candido Moreira Rodrigues sa Univerziteta Mato Grosso istakao je da nema ničeg novog u teorijama da je Hitler živio na jugu Amerike.