Novinari pokušavaju naći sklonište
93

Nova razmjena artiljerijske vatre između Sirije i Turske

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Turska vojska uzvratila je vatru, nakon što je još jedna granata ispaljena iz Sirije pala na teritoriju ove zemlje, u pograničnom naselju Yayladag, u blizini turskog grada Hataya, potvrdili su za agenciju Anadolija lokalni zvaničnici.

Kako navode mještani pograničnog područja sa Sirijom, iz sirijskog sela Harapjoz čuju se pucnji, a novinarske ekipe koje prate sukobe opozicione Slobodne vojske Sirije i trupa lojalnih režimu predsjednika Bashara al-Assada, pokušavaju pronaći sigurno mjesto za zaklon.

Turski građani u pograničnom području koji je na meti sirijske artiljerije upozoreni su da bez velike potrebe ne izlaze na ulice, te da što više vremena provode u zatvorenim prostorijama, daleko od prozora i balkona.

Ured guvernera Hataya saopćio je kako je granata koja je pala na turski teritorij bila upućena ka ciljevima pod kontrolom sirijske opozicije.

Generalni direktor turskog Crvenog polumjeseca Ahmet Lufti Akar, kazao je da će slati svoje uposlenike kako bi pružili psihičku i moralnu podršku građanima u Akcakaleu.