SAD
0

Nova pucnjava na vojne zgrade u okolini Washingtona

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Američki Federalni istražni ured (FBI) objavio je utorak da istražuje pucnjeve ispaljene u ponedjeljak navečer ili u utorak rano ujutro na ured za regrutaciju marinaca u Chantillyu u Virginiji, nedaleko od Washingtona. Riječ je u trećem incidentu s pucanjem na vojne zgrade u okolini Washingtona u posljednje dvije sedmice.

Dana 19. oktobra ispaljeno je šest hitaca u Pentagon, a dva dana ranije 10 hitaca ispaljeno je u Nacionalni muzej Marinskog korpusa u bazi Quantico u Virginiji. Balističko ispitivanje je pokazalo da su meci ispaljeni iz istog oružja, objavio je FBI, dodajući da su u toku balistički testovi za najnoviju pucnjavu.

Dva hica pogodila su izloge ureda za novačenje marinaca, a treći metak izlog susjednog lokala u zgradi sa sedam poslovnih prostora, saopćila je policija.

Mary Ann Jennings, glasnogovornica policije okruga Fairfax, kazala je da dužnosnici ne znaju jesu li tri incidenta povezana.

FBI u utorak "u interesu istrage" nije objavio nikakve informacije o vrsti oružja iz kojeg je pucano ili o kalibru streljiva.