nezadovoljstvo širom zemlje
0

Nova afera silovanja u Indiji, šest uhapšenih

SRNA
Šest muškaraca uhapšeno je u novoj af eri grupnog silovanja jedne žene u autobusu na sjeveru Indije, nepunih mjesec dana od silovanja studentkinje, što je izazvalo nezadovoljstvo širom Indije.

"Šest osoba uhapšeno je jer su osumnjičeni da su silovali jednu 29-godišnju ženu. Oni su je na silu odveli na nepoznato mjesto u noći 11. januara", izjavio je neimenovani predstavnik policije i dodao da se traga za sedmim osumnjičenim.

Žena je u petak ušla u autobus i krenula da posjeti porodicu u indijskoj državi Pendžab na sjeveru zemlje. Ona je potom oteta i odvedena motociklom u jednu kuću u gradu Amritsar, dodao je policijski zvaničnik, prenio je AP.

"Pošto je oteta, žrtvu su brutalno silovali njih sedmorica, tokom cijele noći", dodao je policajac.

Oni su je potom ostavili na putu nadomak sela njene porodice kojima je ispričala šta joj se dogodilo.

Slična situacija se dogodila 16. decembra, kada su šestorica muškaraca između 19 i 35 godina silovali 23-godišnju studentkinju iz NJu Delhija, a zatim su nju i njenog dečka prebili gvozdenim šipkama i izbacili ih iz autobusa.

Brutalno silovanje 23-godišnje studentkinje izazvalo je debatu u zemlji o načinima da se žene u Indiji zaštite.

Demonstranti i političari zalažu se za oštrije zakone protiv silovanja, reformu policije i promjene u društvu u smislu odnosa prema ženama.

Majka silovane studentkinje, koja je umrla 28. decembra u bolnici u Singapuru, rekla je da sva šestorica zaslužuju smrtnu kaznu, uključujući jednog koji je maloljetan.

Ona je rekla da je taj najmlađi učestvovao u najbrutalnijim aspektima silovanja, piše list "Tajms ov Indija".

Petorica muškaraca optužena su za silovanje i ubistvo u ovom slučaju i suočavaju se sa smrtnom kaznom, dok će šestom osumnjičenom, koji ima 17 godina, biti suđeno odvojeno. NJegova maksimalna kazna biće tri godine u nekoj popravnoj ustanovi.

"Jedino što nas sada može da zadovolji jeste kazna. Zbog onoga što su joj uradili svi oni zaslužuju smrt", rekla je majka, a prenosi list.