Svijet
11

Njemica silovana u vozu u Indiji

SRNA
Osamnaestogodišnja Njemica optužila je Indijca Chandana Kumara iz države Bihar da ju je silovao tokom putovanja vozom iz Mangalora ka Chennaiju, javili su danas lokalni mediji.

Djevojka je u Indiju doputovala radi volonterskog rada za nevladinu agenciju.

Policija je uhapsila Kumara nakon što je mlada žena prijavila policiji da ju je silovao. Prema njenim riječima, on je čekao da ona zaspi prije nego što ju je napao.

Napad se desio 10. januara, a slučaj je prijavljen policiji 13. januara.

"Djevojka je nekoliko dana čekala kako bi skupila hrabrost da slučaj prijavi policiji. Iako je prekasno za medicinski pregled, slučaj veoma ozbiljno shvatamo", rekao je policijski zvaničnik Sema Agarval.

Prije nekoliko dana u New Delhiju je pretučena i grupno silovana 51-godišnja danska državljanka nakon što se izgubila prilikom povratka u hotel.

Prema pisanju lokalnih medija, u vezi sa ovim slučajem uhapšeno je 15 osoba.

Broj turistkinja u Indiji smanjen je za trećinu od 2012. godine nakon brutalnog grupnog silovanja 23-godišnje Indijke u autobusu.

Od 2012. godine, broj prijavljenih slučajeva silovanja u Indiji je u porastu, što, prema ocjeni analitičara, znači da su pojedine žene smogle hrabrost da prijave napade.

Prema podacima indijske Vlade, između januara i oktobra prošle godine, u New Delhiju i predgrađima prijavljeno je 1.330 silovanja. Tokom 2012. godine prijavljeno je 706 seksualnih napada.