Jedan od milion slučajeva
0

Njemica rodila blizanke, jedna bijela druga crna

Sarajevo-x.com
Grit Funke s djecom
Grit Funke s djecom
Njemica Grit Funke iz Lepiziga, rodila je blizance, jedno bijelo i drugo crno dijete, fenomen za koji ljekari kažu da se dešava jednom u milion slučajeva.

Asistentica u stomatološkoj klinici Grit Funke i njen partner iz Nigerije ponosni su roditelji, ali su bili iznenađeni kada su vidjeli da njihovi blizanci imaju različitu boju kože.

"Prvo sam vidjela svijetlu djevojčicu, a zatim tamnu djevojčicu. Babica nije mogla vjerovati, a nisam ni ja. Moj dečko i ja nismo željeli više djece, već imamo jednog zajedničkog sina, a ja imam još dva sina iz prvog braka. Zatim sam ostala u drugom stanju i saznala da nosim blizance", rekla je Funke, prenose njemački mediji.

Dvije djevojčice, Leonie koja ima svjetliju boju kože i Louisa sa tamnom kožom, su obje u savršenom zdravstvenom stanju, a ponosni roditelji već primjećuju da djevojčice imaju i drugačiji karakter. Louisa je mnogo mirnija, tiša i spava duže, a majka dodaje da su to afrički geni.

"Jedva čekam da vidim ljude kako nas začuđeno gledaju kada djevojčice porastu i kada izađemo u šetnju. Vjerujem da će ljudi biti malo iznenađeni, pa i mi smo bili.", dodala je Funke.