Bruxelles
0

Njemački ministar finansija završio u bolnici

FENA
Wolfgang Schaeuble (Foto: AP)
Wolfgang Schaeuble (Foto: AP)
Njemački ministar finansija Wolfgang Schaeuble primljen je u bolnicu u nedjelju popodne nedugo nakon što je doputovao u Bruxelles na izvanredni sastanak ministara financija EU-a, na kojem se dogovora europski odgovor na spekulativne napade na euro.

Njegov glasnogovornik Michael Offer je rekao da Schaeuble ne može sudjelovati na sastanku i da je iz Njemačke za Bruxelles krenuo ministar unutarnjih poslova Thomas de Maiziere, koji će ga zamijeniti.

De Maiziere je također finansijski stručnjak.

"Ministar Schaeuble se trenutno nalazi na promatranju u bolnici u Bruxellesu. Pretpostavlja se da je loše reagirao na lijek koji jučer prvi put uzeo", kaže se u Offerovoj izjavi.

Schaeuble je već 20 godina osuđen na invalidska kolica. Na jednom predizbornom skupu 1990. jedna mentalno poremećena osoba ispalila je u Schaeublea tri hica i od tada ima paraliziran donji dio tijela.

Ministri financija zemalja članica Europske unije okupili su se u nedjelju na izvanrednom sastanku u Bruxellesu kako bi donijeli mjere koje bi trebale zaustaviti širenje grčke krize na ostale zemlje članice euro-zone.

Ministri financija trebali bi na svom sastanku donijeti odluku o uspostavi kriznog fonda za pomoć zemljama euro-zone koje se nađu u financijskim poteškoćama kako bi spremno dočekale ponedjeljak kad se otvaraju financijska tržišta. Taj bi mehanizam trebao osigurati branu pred špekulantima koji napadaju euro.