Svijet
3

Njemačka: Osumnjičeni za ubistvo djevojčice uhapšen nakon 25 godina

FENA
Četrdesetpetogodišnjeg muškarca, otkrivenog zahvaljujući njegovom DNK-u, uhapsila je njemačka policija zbog ubistva devetogodišnje djevojčice prije 25 godina, saznaje se u utorak iz sudskih izvora.

U novembru 1987. godine, mala Christina je pronađena zaklana, nakon što je pretrpjela seksualno zlostavljanje u Osnabrucku (na zapadu zemlje).

"Djevojčica nije čula svoj budilnik i pošla je sama u školu, bez svojih drugarica. Vidjela je kraticu kroz jedan vrt, mračan prolaz, gdje je srela 19-godišnjeg mladića", kazao je novinskoj agenciji AFP tužitelj Osnabrucka Alexander Retemeyer.

Mladić je pokušao da je siluje i dok je djevojčica prijetila da će sve ispričati svojoj majci, on je zaklao, dodao je Retemeyar. Odjeća djevojčice je u to vrijeme zapečaćena, a uzete su čestice kože ubice.

"Osumnjičeni je pozvan da da uzorak DNK, koji je odgovarao. Uhapšen je u nedjelju ujutro, a poslijepodne je priznao zločin", precizirao je Retemeyer.

Prema tužilaštvu, osumnjičeni nije poznavao svoju žrtvu i "slučajno" je naišao na nju. Do sada nije ustanovljeno da li je počinio druge zločine.