Svijet
0

Niz eksplozija u kasarni u Paraćinu, u Srbiji

FENA
Foto: B92
Foto: B92
U četvrtak ujutro dogodio se niz eksplozija u kasarni "7. juli" u Paraćinu, u Srbiji. Mještani tvrde da se prva eksplozija čula oko četiri sata. Iznad Paraćina se vidi gusti dim u obliku pečurke.

Načelnik Odeljenja za odbranu Pomoravskog okuruga Jovan Stepanović potvrdio je Tanjugu da eksplozije dolaze iz magacina municije koji se nalazi u, kako je rekao, iseljenoj kasarni.

Policija je blokirala Paraćin radi sigurnosti građana, a obustavljen je saobraćaj na dijelu autoputa Beograd - Niš, kod Paraćina, kao i regionalni put Ćuprija - Paraćin.

Stepanović navodi da prema njegovim saznanjima nema opasnosti od hemijskog zagađenja.

Na ulicama Paraćinu nalazi se dosta policajaca, vojnika i vatrogasnih kola.

Dežurni ljekar u Službi hitne pomoći u paraćinskoj bolnici rekao je da je od stakala koja su polomljena u gradu, u nizu eksplozija, lakše povrijeđeno devet građana.

Građanima Paraćina je savjetovano da drže otvorene prozore kako bi se izbjeglo lomljenje stakla ako bude još eksplozija.

Posljednja ekplozija čula se oko 07.50 sati.

Tanjugu je potvrđeno da danas neće raditi osnovne i srednje škole i vrtići u tome gradu.

Načelnik Jovan Stepanović izjavio je da u kasarni "7. juli" u Paraćinu, u čijem je skladištu u 03.55 sati minuta počeo niz eksplozija, nijedan od osmorice vojnika koji su čuvali magacin nije povređen.

Stepanović nije mogao kazati šta je uzrok eksplozijama koje su se čule do 07.50 sati.