Gaddafijeva kćerka na TV-u
0

"Nisam bježala iz zemlje, čvrsto stojim ispred kuće"

FENA
Aisha Gaddafi
Aisha Gaddafi
Nakon Muammara Gaddafija i njegovog sina Saifa al-Islama, na libijskoj državnoj televiziji pojavila se i Gaddafijeva kćer Aisha.

Kćer libijskog čelnika pojavila se u srijedu navečer na državnoj televiziji kako bi opovrgla da je pokušala pobjeći iz zemlje.

"Poručujem Libijcima, koje volim i koji me vole, da čvrsto stojim ispred ove kuće", rekla je u kratkoj izjavi ispred Gaddafijeve rezidencije Bab al-Azizija u Tripoliju.

Ranije je televizija Al-Jazeera objavila da se Aisha Gaddafi nalazila u avionu ATR-42 Libyan Arab Airlinesa, kojem je zabranjeno slijetanje na Maltu jer je tamo doletio bez najave. Avion se, nakon što mu je uskraćeno dopuštenje za slijetanje, vratio u Tripoli.

Aisha Gaddafi je bila ambasadorica dobre volje UN-za borbu protiv nasilja nad ženama i širenja HIV-a. Zbog nasilnog obračuna njenog oca s proturežimskim demonstrantima, UN je povukao to imenovanje.

"Uvijek ću biti ambasadorica dobre volje svim Libijcima", rekla je Aisha. "Svi Libijci koji me dobro poznaju, to znaju."

Aisha Gadafi je profesorica međunarodnog prava i bila je dio advokatske grupe koja je branila Saddama Husseina nakon njegova pada.