Dick Cheney
0

"Nije vrijeme za izlazak SAD-a iz Afganistana"

FENA
Dick Cheney (Foto: AP)
Dick Cheney (Foto: AP)
Sjedinjene Države treba da održe snažne veze s Pakistanom i ne bi trebale smrt Osame bin Ladena iskoristiti kao motiv za brzi odlazak iz Afganistana, rekao je u nedjelju bivši potpredsjednik SAD-a Dick Cheney.

U razgovoru u emisiji "Fox News Sunday" Cheney je rekao kako je od ključne važnosti za SAD da ostane angažiran u južnoj Aziji i ne dopusti da sumnje u Pakistan, povezane sa skrivanjem Bin Ladena u toj zemlji, naruše taj strateški odnos.

"Ako se okrenemo i udaljimo od Pakistana, Afganistana ili tog dijela svijeta općenito, bojim se da ćemo kasnije naići na nevolje. Mi imamo interes u onome što se događa u tom dijelu svijeta", rekao je Cheney.

"Moramo se brinuti za taj interes i čuvati naše strateške kapacitete tamo. Mislim da moramo održavati odnose, djelatne odnose, s Pakistanom, Afganistanom i ostalima. Ne mislim da bismo trebali požuriti prema izlazu", rekao je Cheney, prenosi Hina.

Cheney je bio ministar obrane SAD-a tokom prve invazije SAD-a na Irak a kao potpredsjednik u vladi Georgea W. Busha bio je aktivno uključen u definiranje vojne strategije SAD-a u "ratu protiv terorizma".