Broj žrtava se povećava
0

Nigerija: U seriji bombaških napada poginule 162 osobe

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
U seriji bombaških napada koji su se dogodili tokom jučerašnjeg dana u drugom po veličini nigerijskom gradu Kanou do sada je poginulo 162 ljudi, prenosi "Ria Novosti".

Za ovaj do sada najsmrtonosniji napad odgovornost je preuzela islamistička militantna grupa "Boko Haram", koja je odgovorna za ubistvo nekoliko stotina ljudi u prošloj godini, u ovom dijelu Afrike.

 Policija je izjavila da je napadnuto osam zgrada, uključujući policijsku stanicu, sjedište tajne službe i imigracionu kancelariju.

"Trenutno se 162 tijela nalaze u mrtvačnici, ali ova cifra bi se mogla biti i veća jer se stalno donose novi leševi", rekao je neimenovani predstavnik glavne gradske mrtvačnice.

Ovi napadi su primorali lokalne vlasti da uvedu policijski čas u Kanu koji broji više od 10 miliona ljudi.

Nigerija je zatvorila granične prelaze sa Kamerunom tvrdeći da bi militanti mogli da pristignu iz ove zemlje.

 Grad Kano i okolni gradovi meta su pobune koju predvodi organizacija "Boko Haram", i koja je odgovorna za bombaške napade i oružane sukobe. Portparol "Boko Harama" kontaktirao je novinare u sjeveroistočnom gradu Maidguri, gdje je sjedište ove organizacije, kako bi saopštio da ta organizacija preuzima odgovornost za napade.
Iz "Boko Harama" se navodi da su ovi napadi odgovor na hapšenja i ubistva članova sekte, navodi se u pismu koje je pronađeno u blizini Kana.