Svijet
0

New York: Miris plina izazvao zabrinutost građana

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prodoran miris plina, čiji izvor nije utvrđen, proširio se u ponedjeljak ujutro središtem New Yorka i izazvao evakuaciju nekoliko zgrada kao i djelomični prekid javnog prometa, no gradonačelnik Michael Bloomberg je kasnije izjavio da plin nije opasan, a Ured za domovinsku sigurnost otklonio je opasnost od terorizma, javljaju američke TV mreže.

Policijske i vatrogasne sirene čule su se po cijelom gradu dok su građani javljali o mirisu koji se širi Manhattanom, a osjetio se i u New Jerseyu, preko rijeke Hudson.

"Dobili smo više poziva o neugodnom mirisu. Riječ je o različitim dijelovima grada. Naše jedinice odgovaraju na te pozive", rekao je glasnogovornik policije u New Yorku.

Na Manhattanu je evakuirano nekoliko zgrada i škola, izvijestio je CBS.

TV mreža CNN je javila o istjecanju plina u ulici Bellcker na Manhattanu, no glasnogovornik gradske plinare je izjavio da nemaju indikacija o istjecanju plina iz njihova sustava.

Dio gradske željeznice PATH u New Yorku i New Jerseyu zatvoren je zbog prodornog mirisa.

Gradonačenik Bloomberg sazvao je konferenciju za novinare na kojoj je izjavio da "neugodan miris koji se osjeća nije opasan" te da gradske službe nastoje pronaći njegov izvor i da je javni prijevoz ponovno uspostavljen, prenijela je Hina .

Nad New Yorkom su niski oblaci i slab vjetar, što uz niski atmosferski tlak može pogodovati zadržavanju gradskog smoga u nižim slojevima atmosfere.

Nakon terorističkih napada 11. septembra 2001., u New Yorku svaki incident koji na bilo koji način podsjeća na terorizam izaziva zabrinutost.