Drugi put ovog mjeseca
1

New York: Gurnula muškarca pod jureći voz

Klix.ba
Nepoznata žena, za koju se pretpostavlja da je u 20 godinama, gurnula je muškarca pod jureći voz u podzemnoj željeznici. Ovo slučaj podsjetio je na nedavnu tragediju u kojoj je poginuo 58-godišnji muškarac koji je gurnut na šine i kojem niko nije htio pomoći dok se pokušavao popeti na peron.

Svjedoci su kazali da žena ima blizu 20 godina. Gurnula je muškarca pod voz, a zatim pobjegla. Svjedoci tvrde da osumnjičena i žrtva nisu razmijenili nijednu riječ prije tragedije. Navodno, ona je mumljala nešto sebi u bradu, a kada je voz naišao prišla je muškarcu i gurnula ga. Navodno, on je nije ni primijetio jer je bio okrenut leđima.

Stradali još uvijek nije identifikovan.

Policija ima snimak nesreće i uskoro će ga pustiti, objavili su američki mediji.

Podsjetimo, veliku buru izazvao je nedavni događaj kada je stradao 58-godišnji Ki Suk Hana, kojeg je pod jureći voz gurnuo drugi muškarac. New York Post je tada na naslovnici objavio footgrafiju čovjeka koji se pokušava popeti na peron i spasiti, međutim ne uspijeva.

Šokantna naslovnica razbjesnila je ljude širom svijeta, a bijes su usmjerili ka fotografu R. Umaru Abbasiju, koji je, umjesto da pomogne nesretnom muškaracu, sve fotografisao. On tvrdi da je trčao da pomogne nesretnom čovjeku i neprestano fotografirao kako bi blicem upozorio vozača.