Svijet
0

New Mexico: Policajci pucali na kombi u kojem je bilo petero djece

Klix.ba
Dva policijska službenika su pod istragom nakon što je jedan od njih pucao u kombi u kojem se nalazilo petero djece.

Do bizarnog incidenta došlo je nakon što se rutinsko zaustavljanje u New Mexicu pretvorilo u potjeru. Žena koja se vidi na snimku je identificirana kao 39-godišnja Oriana Ferrell iz Tennesseeja, a njoj i njenom 14-godišnjem sinu prijete tužbe.

Sve je počelo kada je Ferrell zaustavio policijski službenik u New Mexicu, jer je vozila 14 kilometara više od dozvoljene brzine na putu 518.

Snimak sa kamere na policijskom automobilu pokazuje kako se žena svađa s policajcem i ulazi u automobil iz kojeg ju je policajac pokušao izvući. Djeca su panično vrištala, dok je njen 14-godišnji sin izašao da se suoči s policajcem. Potom su policijski službenici razbili staklo na njenom automobilu, a Ferrell je uspjela pobjeći. Ispaljeno je i nekoliko metaka prema kombiju. Nakon 10 minuta Ferrell je ponovo zaustavljena i uhapšena.

Prema izvještavanju ABC Newsa, optužena je po pet tačaka optužnice: zbog zloupotrebe djece, bježanja od policije, opiranja hapšenju, neodgovorne vožnje i posjedovanje pribora za korištenje droge. Njen sin optužen je za nanošenje tjelesnih povreda policijskom službeniku.

Istraga se provodi i među policijskim službenicima koji su bili dio ovog incidenta.

"Pregledao sam snimak i nemam dilema o ispravnosti upotrebe oružja policijskih službenika", rekao je šef policije New Mexica Pete Kassetas, dodavši kako je Ferrell dovela druge u opasnost.

No, njen advokat ne misli tako. On je kazao kako su opasnost izazvali policajci koji su pucali na kombi u kojem su djeca, da je ona branila svoju djecu te da nije bilo razloga da je jure.