Sjever Afganistana
0

Nestalo pet radnika UN-a

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Pet Afganistanaca, koji su radili za Ujedinjene nacije (UN), nestali su u provinciji Baglan na sjeveru Afganistana, a njihova vozila su oteta.

Zamjenik šefa baglanske policije Zalmay Mangal izjavio je da su radnike UN-a oteli talibanski pobunjenici, dok je portparol UN-a u Kabulu Dan McNorton samo rekao da je nestalo pet osoba koje su radile za jedan od ureda UN-a u Afganistanu.

  • UN sarađuju s nadležnim organima u Afganistanu kako bismo utvrdili gdje se sada nalaze osobe koje su nestale i detaljno proučili sve okolnosti, rekao je McNorton.

Mangal je kazao da su talibanski operativci oteli vozila radnika UN-a u četvrtak i da drže radnike u oblasti Dahana-i-Gori u provinciji Baglan.

On je rekao da je afganistanska policija tražila od plemenskih starješina iz te oblasti da se postaraju da oteti radnici budu sigurni, javio je AP.

Provincija Baglan, koja se nalazi oko 190 kilometara sjeverno od afganistanske prijestonice Kabula, u četvrtak je bila poprište žestokih okršaja između međunarodnih snaga i talibanskih pobunjenika.