Svijet
0

"Nestali" kanuista danas pred britanskim sudom

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Muškarac koji se "vratio iz mrtvih" nakon što je nestao na moru prije pet godina morao se pojaviti u ponedjeljak pred sudom. John Darwin (57), koji je ušetao u jednu londonsku policijsku postaju tvrdeći da boluje od amnezije, optužen je za "prijevaru radi stjecanja materijalne koristi i lažnog predstavljanja radi izdavanja putne isprave".

Njegova supruga Ann (55) uhapšena je u nedjelju pod sumnjom za prijevaru, nakon što je doputovala u Manchester iz Atlante.

Policija u Clevelandu ispitat će je o okolnostima nestanka i povratka njezina supruga.

Anne Darwin je preko britanskog tabloida Daily Mirror i lista Daily Mail ispričala svoju verziju događaja od trenutka kada joj je muž "nestao" veslajući u svom kanuu u Sjevernom moru 21. ožujka 2002., do njegova iznenadnog pojavljivanja u policijskoj postaji u Londonu 1. prosinca.

Nakon što je isprva glumila radost zbog ponovnog susreta, na koncu je ipak priznala da je nekoliko godina znala da je živ.

Nekoliko tjedana nakon navodnog nestanka pronađeni su dijelovi njegova kanua, a mrtvozornik je proglasio Darwina mrtvim 2003. nakon policijske istrage.

Dvojica sinova bračnog para Darwin izjavila su prošlog tjedna da više ne žele kontaktirati sa svojim roditeljima.