Libanska vlada
0

Nema dokaza o sabotaži aviona Ethiopian Airlinesa

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Libanonska vlada čvrsto stoji iza stajališta prema kojemu nema nikakvih dokaza za tezu o sabotaži aviona kompanije Ethiopian Airlines koji se 25. januara srušio u more s 90 putnika i članova posade, izvijestila je vlada, reagirajući na saopćenje aviokompanije objavljeno u srijedu.

"Prvog dana smo kazali i opet ponavljamo: nema nikakvoga dokaza koji bi upućivao na zaključak da se radilo o sabotaži ili terorističkom činu kada je riječ o ovoj avionskoj nesreći. To smo razjasnili već nekoliko puta", izjavio je ministar informiranja Tarik Mitri.

"Etiopljani imaju pravo kazati što žele o tome, no nema nikakvih dokaza za takvu hipotezu i još uvijek očekujemo završetak istrage koja će pokazati pravu istinu", rekao je ministar.

Boeing 737-800 srušio se 25. januara u more duž libanonske obale, samo nekoliko minuta nakon polijetanja s bejrutskog aerodroma, usred velikog nevremena.

U srijedu je kompanija Ethiopian Airlines izvijestila kako, kada je riječ o toj nesreći, "ne isključuje nijednu mogućnost, pa ni onu o sabotaži", pozivajući javnost da ne donosi ishitrene zaključke do kraja istrage.