Zatrpani automobili
0

VIDEO / Nekoliko osoba izgorjelo u urušenom tunelu u Japanu

Klix.ba
Spasioci na mjestu događaja (Foto: AFP)
Spasioci na mjestu događaja (Foto: AFP)
Nekoliko osoba izgorjelo je u požaru koji je buknuo nakon urušavanja tunela Sasago u Japanu. Pretpostavlja se da je u tunelu sedam osoba u dva vozila.

Prema prvim informacijama, sedam se osoba smatralo nestalima, a dvije su povrijeđene u Japanu u urušavanju tunela, pri čemu su krhotine koje su padale na automobile izazvale požar, izvijestili su službeni izvori. CNN doznaje od službenih izvora da je prema posljednjim informacijama nekoliko osoba poginulo u požaru.

Japanska televizija objavila je snimke gustog dima koji suklja iz tunela dugačkog 4,7 kilometara u prefekturi Yamanashi, oko 80 kilometara zapadno od Tokija na glavnoj cesti koja spaja japanski glavni grad sa zapadom zemlje. Sedam se osoba smatra nestalima, a dvije su povrijeđene, objavila je vatrogasna služba.

Pretpostavlja se da su u ruševinama zatrpana dva automobila. Putnici koji su se oslobodili iz ruševina opisali su detalje urušavanja.

Snimci sa nadzornih kamera unutar tunela pokazuju urušavanje sto metara dugog dijela tunela na autoputu Chuo u prefekturi Yamanashi. Jedna žena je uspjela da se probije kroz ruševine i zađe iz tunela. Prebačena je u bolnicu na liječenje. Ona je policiji i vatrogascima rekla da se nalazila u jednom kombiju sa još pet osoba.

"Ne znam šta se desilo sa ostalima. Ne znam ni koliko je vozila bilo ispred i iza nas", rekla je neimenovana žena. Mnogi koji su uspjeli izaći iz tunela prije nego se u potpunosti srušio kažu da su veliki komadi plafona padali po automobilima koji su prolazili kroz tunel. Tunel Sasago je dug 4,3 kilometra. Kroz ovaj tunel prolazi jedan od ključnih autoputeva koji vode iz Tokija, prenijele su agencije.