Zadnja poruka Bin Ladena
0

"Neka Amerika ne sanja o sigurnosti"

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
U posljednjoj audioporuci, koju je snimio prije nego što je ubijen, Osama bin Laden je upozorio da bez palestinske sigurnosti neće biti ni američke, izvijestila je u nedjelju jedna islamska web stranica.

"Amerika neće moći sanjati o sigurnosti sve dok mi ne budemo živjeli sigurno u Palestini. Nepošteno je da vi živite u miru, dok naša braća u Gazi žive u nesigurnosti", rekao je Bin Laden u poruci upućenoj američkom predsjedniku Baracku Obami.

"U skladu s tim i s Božijom voljom, naši napadi protiv vas će se nastaviti sve dok traje vaša podrška Izraelu", kazao je vođa Al-Qaide u poruci poslanoj na stranicu shamikh1.net, prenosi AFP.

U snimku koji traje oko jednu minutu Bin Laden je rekao kako mu je namjera bila da pošalje "poruku" Sjedinjenim Američkim Državama preko Nigerijca Umara Faruka Abdulmutalaba, koji je u decembru 2009. pokušao aktivirati bombu u jednom američkom avionu na letu za Detroit.

"Poruka" koju je Abdulmutalab trebao poslati "potvrđuje prethodnu poruku koju su vam poslali naši heroji 11. septembra", kazao je Bin Laden.