Silvio Berlusconi
0

"Ne volim svoj posao, ali ga ne mogu napustiti!"

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Italijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je da ne voli svoj posao, ali da ga ne može napusti pošto je "jedini lider u stanju da drži desni centar na okupu".

"Ovo što radim, radim s osjećanjem žrtvovanja. Ja to, zapravo, ne volim", rekao je on u intervjuu za američku tv mrežu CNN.

"Težak je život biti odgovoran za vođenje zemlje kao što je Italija", rekao je Berlusconi, navodeći kao primjer "brojne zakulisne radnje" i "žutu štampu".

On je demantovao da su mnoge kontroverzne izjave koje je dao, uključujući onu kada je za američkog predsjednika Baracka Obamu rekao da je "preplanuo", gafovi.

"Nikad nisam napravio nijedan gaf, nijedan jedini. Uvijek sam svjestan onoga što pričam", rekao je italijanski premijer.

Najnoviji incident, koji se dogodio prije desetak dana, kada je, gostujući u jednoj TV-emisiji, rekao poslanici Demokratske stranke Rosy Bindi (58) da je "više lijepa nego inteligentna“, bio je povod za peticiju dnevnog lista La Reppublica koju je potpisalo više od 98.000 žena u Italiji, kojom osuđuju "mačizam" premijera Silvija Berlusconija i često njegov stav bez poštovanja prema ženama.

Berlusconi je, za ovu svoju izjavu, kao i za druge koje su punile stranice italijanske i strane štampe, rekao da je šala.

"Pričam priče i pričam šale. Pričam samo šale koje neko može da čuje. Uvijek sam svjestan onoga o čemu pričam", rekao je Berlusconi u intervjuu CNN-u.

Italijanski premijer je kazao da je njegove navodne gafove, kao onaj kada je ostavio njemačku kancelarku Angelu Merkel da čeka dok je razgovarao mobitelom s turskim kolegom Tajipom Redjepom Erdoganom, "izmislila štampa".

Berlusconi je optužio medije i za činjenicu da je njegova druga žena i majka troje od njegovo petoro djece, Veronica Lario zatražila razvod.

Lario je, kao razlog za razvod, navela prisustvo Berlusconija na rođendanu 18-godišnje manekenke, o čemu je pisala italijanska štampa, a u kome, prema riječima Berlusconija, "nije bilo apsolutno ničeg negativnog".

Skandali su nanijeli malo štete političkoj poziciji Berlusconija, a ankete pokazuju da njegova popularnost bilježi blagi pad, uglavnom među ženama, naveo je CNN, prenosi u srijedu Tanjug.