Vatrogasci se bore sa požarima
0

VIDEO / Ne prestaju eksplozije u skladištu municije u Rusiji

FENA
Foto: RIA novosti
Foto: RIA novosti
Eksplozije u skladištu municije u Rusiji traju i danas, treći dan od izbijanja požara, mada je intenzitet eksplozija smanjen, saopćili su zvaničnici.

"Intenzitet eksplozija se smanjio sa oko 40 na četiri-pet u minuti", saopćilo je danas ministarstvo za vanredne situacije, prenose agencije.

Ljekarsku pomoć je zatražilo 76 ljudi, uglavnom, zbog posjekotina i ogrebotina od razbijenog stakla i šrapnela, a 35 osoba je zadržano u bolnici.

U saopćenju ministarstva navedeno je da je u gašenju požara u skladištu municije u ruskoj republici Udmurtija učestvovalo više od 1.200 vatrogasaca.

"Požar u skladištu je lokaliziran i još bukti u centru", izjavio je glasnogovornik ministarstva za vanredne situacije Mihail Turkov, dodajući da se i dalje mogu čuti eksplozije.

Turkov je rekao da su korišteni roboti na daljinsko upravljanje, avioni s vodom i oklopna vozila, jer je zbog eksplozija bilo suviše opasno poslati vatrogasna kola, prenio je AFP.

Evakuirano je više od 20.000 ljudi, a autoput blizu skladišta je i danas zatvoren, mada su lokalni stanovnici počeli da se vraćaju kućama.

Republički ministar zdravlja Vladimir Muzlov saopćio je jučer da su dve starije osobe preminule od infarkta posle eksplozija.