Eric Holder
0

"Ne možete biti spokojni nakon smrti Bin Ladena"

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Glavni državni advokat SAD-a Eric Holder upozorio je u utorak da Amerikanci i službe sigurnosti ne mogu biti spokojni nakon smrti čelnika Al-Qaide Osame bin Ladena jer ona može izazvati osvetničke napade.

"Ne možemo biti samozadovoljni, borba je još daleko od kraja", rekao je Holder, pozivajući se na borbu protiv terorizma tokom iznošenja godišnjeg izvještaja Odboru za pravosuđe Predstavničkog doma, prenosi Reuters.

"Upravo jučer sam tužiteljima u pravosuđu i službama sigurnosti poručio da imaju na umu kako bi Bin Ladenova smrt mogla rezultirati osvetničkim akcijama u Sjedinjenim Državama ili protiv naših interesa u inostranstvu", rekao je Holder.

Govoreći pred Odborom za pravosuđe američkog Predstavničkog doma, Holder je branio i zakonitost američke opercije u Pakistanu koja je rezultirala smrću Osame bin Ladena.

Akcija je bila "zakonita, legitimna i primjerena u svakom pogledu. Ljudi, odgovorni za tu akciju, kako oni koji su planirali i donijeli odluku, tako i oni koji su je izvršili, obavili su to, po mom mišljenju, vrlo dobro", istaknuo je Holder.