Šokantno otkriće nakon 7 godina
0

Natascha Kampusch priznala da ju je Wolfgang Priklopil silovao

Klix.ba
Natascha Kampusch, Austrijanka koja je držana u zatočeništvu punih osam godina, je pred milionskim auditorijem prvi put priznala da ju je njen otmičar, Wolfgang Priklopil, silovao. Šokantno otkriće je došlo na Nataschin 25. rođendan.

Natascha je dala opširan intervju njemačkoj televiziji ARD pred premijeru filma "3096", snimljenog na osnovu njene biografije u kojoj opisuje osam mučnih godina svog života u podrumu Priklopilove kuće u Beču.

Iako se sve vrijeme otkako je djevojka oslobođena 2006. godine spekuliralo o tome da li je bila seksualno zlostavljana, ona o tome nije nikada javno govorila. U biografiji je čak napisala da je nikada nije silovao.

"On nije bio moj silovatelj, već čovjek koji me je tukao, koji me je zarobio, izgladnjivao me i učinio da patim i čovjek koji je želio malo nježnosti", stoji u Nataschinoj biografiji.

Ipak, u filmu koji nosi naziv po broju dana koliko je živjela u zarobljeništvu, će biti prikazane scene seksa. Na pitanje novinara da li je ona odobrila te scene, Natascha je odgovorila da su transkripti s policijskih ispitivanja dospjeli u javnost i da ih ona više ne može negirati.

"Film je jedan do načina da javnosti kažem šta se tačno desilo i da im poručim da me sada ostave na miru", kazala je Natascha pred oko pet miliona gledatelja pred malim ekranima.

Na pitanje zašto nije ranije pobjegla, Natascha je odgovorila da je bila pod ogromnim pritiskom i u strahu koji ju je sprečavao da se pokuša osloboditi.

U razgovoru za Der Spiegel kazala je da bi joj bilo lakše da je Priklopil živ.

"Tada bi bilo svima jasno da sam ja zapravo žrtva. Sada ponekad ispadne da sam ja za nešto kriva i da sam nešto pogrešno učinila. Teško mi je to podnositi i to me tjera da pobjegnem u inozemstvo ili da se ubijem", istaknula je Kampusch.