Incident u britanskoj školi
0

Nastavnica učenici rekla da izgleda kao drolja

Sarajevo-x.com
Nastavnica u školi Bohunt u Hampshireu natjerala je svoju učenicu na plač kada joj je rekla da izgleda kao drolja, nakon što je u školu došla sa nešto kraćom suknjom.

Trinaestogodišnja učenica Aisher Smyth slagala je klupe u učionici kada joj je prišla nastavnica Virginia Green i rekla da povuče suknju prema dolje, izvještava Daily Mail.

Kada je učenica odbila da to uradi, profesorica je izjavila da izgleda kao drolja i dodala kako joj ta suknja nimalo ne pomaže oko njenog celulita. Njega izjava uskoro je postala glavni trač među osobljem i učenicima škole.

"Ne mogu da vjerujem da jedna profesorica ima tako prost i odvratan način izražavanja. Ashley od rođenja ima ožiljke na bedru za koje je gospođa Green mislila da su celulit", izjavila je Aisherina majka Emily, dodajuću da su njene riječi bile 'uznemiravajuće i bolne'.

Njena majka, koja osim Aisher ima još dvoje djece, istakla je da bi nastavnici trebali stvarati povjerenje između sebe i učenika, a ne da razgovaraju sa njima na takav način.

Nastavnica Green poslala je pismo Aisherinoj majci u kojem joj se izvinjava za sve nelagodnosti i stres koji je prouzrokovala. Kaže da je bila isfrustrirana što je Aisher odbila da povuče suknju prema dolje. Priznala je da su njene riječi bile 'bez osnova i uvredljive'.