U školi u Houstonu
0

VIDEO / Nastavnica brutalno premlatila 13-godišnjeg učenika

Sarajevo-x.com
Nastavnica Sheri Davis dobila je otkaz nakon što je u medijima objavljen snimak na kojem se vidi kako brutalno tuče 13-godišnjeg učenika, izvijestili su američki mediji.

Na snimku koji je šokirao javnost vidi se kako nastavnica Davis vuče, udara i šuta dječaka koji se najprije iz straha sakrio u kut.

Video brutalnog premlaćivanja snimili su učenici i postavili na YouTube.

Incident se dogodio u Houstonu u školi za djecu s problemima u ponašanju, a zvaničnici su izdali saopštenje u kojem navode kako su šokirani i užasnuti ponašanjem svoje uposlenice.

Nakon što je cijeli slučaj izašao u javnost u istragu se uključila i policija.

Navodno, dječak je izjavio kako je stao uza zid kako bi se što dalje odmakao od učiteljice, no ona mu je prišla i počela da ga tuče.

Ostali učenici su taj prizor samo posmatrali, neki su snimali mobitelom, dok su se drugi smijali.

Majka nesretnog dječaka izjavila je kako se njen sin taj dan vratio kući u modricama i sa zatvornim okom, te je ona pozvala školu kako bi saznala šta se dogodilo.

Navodno, do incidenta je došlo zbog obične dječije igrarije.

Djeca su radila neki test, te im je puštena muzika uz koju su plesali. Prema riječima Aleshe Johnson, majke dječaka, jedna od djevojčica rekla je njenom sinu da se prestane smijati ili će ga udariiti na šta je on počeo skakati okolo i govoriti "udari me".

To je kroz prozor vidjela učiteljica, te uletila u sobu galameći i pitajući dječaka je li to želi udariti djevojčicu, dodajući kako će mu "pokazati lekciju".

Učiteljica je suspendovana i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak.

Navodno, ona se izvinila dječaku i njegovoj porodici. Škola se također izvinila navodeći kako nema izgovora za takvo ponašanje njihovog uposlenika.