Iranski zvaničnik upozorava
0

Napadom na Iran Izrael ugrožava svoj opstanak

SRNA
Viši iranski zvaničnik Ali Bakeri upozorio je danas Izrael da bi vojnim napadom na Iran ugrozio svoj vlastiti opstanak.

"Ako cionistički režim dozvoli sebi takav previd postaviće se pitanje egzistencije te zemlje, ne pitanje legitimiteta već opstanka", rekao je Ali Bakeri, zamjenik sekretara iranskog Vrhovnog savjeta za nacionalnu sigurnost tokom posjete Moskvi.

On je dodao da Iran ne vjeruje da će Izrael pokrenuti napad, rekavši da se ta zemlja nalazi u najgorem stanju od svog postanka, u političkom, ekonomskom i socijalnom smislu, kao i u domenu sigurnosti.

On je dodao da narodi Bliskog istoka žele da protjeraju Izrael iz regiona.

"Prema tome, cionistički režim ima mnogo slabih tačaka", rekao je on.

Izjava Bakerija podudara se sa komentarima vrhovnog vođe ajatolaha Ali Hameneija koji je rekao da će bilo kakva vojna akcija protiv iranskih nuklearnih postrojenja "naići na čeličnu pesnicu", javila je iranska državna televizija.

Tenzije u vezi sa iranskim nuklearnim programom pojačale su se od kada je objavljen izvještaj Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u kome se navodi da Teheran radi na razvijanju atomske bombe.
Spekulacije su se pojačale u posljednje vrijeme u izraleskoj i zapadnoj štampi o mogućim napadima Izraela i SAD na iranska nuklearna postrojenja.